štvrtok 25. augusta 2016

Lorna Byrneová : Láska z nebies


Kniha Láska z nebies je  prvým kúskom ezoteriky v mojej "knižničke". Nikdy by ma ani nenapadlo si ju kúpiť, hlavne pre to že tento žáner vôbec nečítam, bol to dar a musím povedať že veľmi vydarený.
Je to kniha plná jemnocitu a myšlienok o láske a jej dôležitosti. Knihy Lorny Byrneovej sú veľmi špecifické a to hlavne pre to že Lorna vraj vidí anjelov. Aspoň to tvrdí. Je už na vás či v anjelov veríte alebo nie. Ja teda neverím, no táto kniha nie je ani zďaleka tak o viere ako o abstinencií lásky v dnešnom svete. Lorna v tejto publikácií hovorí o tom ako sa láska prejavuje, o jej podstate a pôvode. Hovorí aké formy môže tento cit nadobudnúť a ako by sme mali lásku prijímať a tiež rozdávať.



Celý dej knihy tvoria také kvázi príhody, alebo skôr postrehy z autorkinho každodenného života, kedy sa stretáva z rôznymi ľuďmi a ich strážnymi anjelmi. Kniha je napísaná veľmi jednoducho, jednoducho formulovanými vetami. 
Možno nie ste zvyknutý na veľa sentimentu alebo vás nebavia reči o láske či dokonca viere, no táto kniha určite stojí za prečítanie. Tiež ju vrelo odporúčam ako darček k rôznym príležitostiam. Pri čítaní som jej nejak nevedela prísť na chuť, no keď som  to nechala odležať v hlave a neskôr sa nad tým zamyslela, prišla som na to že  naozaj zasiahla do môjho vnímania ľudí a môjho okolia.  

Anotácia
,,Spomínam si na dievčinu, ktorá ma pred mnohými rokmi navštívila v Maynoothe. Nevidela som z nej vychádzať nijakú silu lásky. Bola veľmi nešťastná a nemala sa ani trochu rada. Povedala mi že sa cíti škaredá a nenávidí svoj vzhľad. Jej strážny anjel stál vedľa nej a odrazu ma požiadal: ,,Lorna, povedz jej čo vidíš." Porozprávala som jej, aké má nádherné oči a krásny úsmev, aká je pekná- a naozaj takou bola. Uvedomila som si, že mi len ťažko verí. Jej strážny anjel ma nabádal, aby som sa jej opýtala, či má rada kvety. Prikývla, že ich miluje a jej najobľúbenejší kvet je žltý narcis. Jej strážny anjel ma potom požiadal, aby som jej vysvetlila že má nazerať na seba ako na narcis. Urobila som ako mi povedal. Asi o rok neskôr ma znova navštívila. Hneď som si                         všimla že sa zmenila....... "


1 komentár:

  1. Moc pěkný článek :) celkem si mě na tu knížku i navnadila ♥ :) tvůj blog se mi líbí, dávám odběr! :) taky píšu, pokud budeš chtít mrknout, případně dát taky odběr, budu moc ráda. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť